West Balkans

Početna stranica Sajtovi u zemlji/regiji E-prodavnica  Kreiraj novi profil Kontaktirajte SAP
ili pozovite: +381 11 353 6900

   

SAP PREDSTAVIO NAJNOVIJA SVETSKA DOSTIGNUĆA U OBLASTI POSLOVNOG SOFTVERA NAJBOLJIM KOMPANIJAMA U KRAGUJEVCU I OKOLINI

U Biznis inovacionom centru u Kragujevcu, uz podršku Uprave grada Kragujevca, 29. septembra 2010. je održan prvi u nizu regionalnih poslovnih skupova na kojem su predstavnici kompanije SAP, svetskog lidera u oblasti poslovnog softvera, predstavili portfolio rešenja i usluga poslovnim korisnicima iz Centralne Srbije sa posebnim fokusom na bazično SAP ERP softversko rešenje. Skup je otvorio zamenik gradonačelnika Kragujevca, prof. dr Nebojša Zdravković.

Korisnici u Kragujevcu 2010

Takođe, domaće uspešne kompanije iz ovog regiona, Swisslion-Takovo i Peštan su na sopstvenim primerima pokazale kako su unapredile i poboljšale svoje poslovanje koristeći softversko rešenje SAP ERP.

Primenom SAP ERP rešenja poboljšava se strateško usklađivanje i efikasnost finansijskih procesa, procesa vezanih za ljudski kapital, kao i organizacionih procesa. Sa proširenom produktivnošću preduzeća i uvidom koji pruža SAP ERP aplikacija, kompanije se brzo i na isplativ način prilagođavaju promenljivim poslovnim, tržišnim i industrijskim zahtevima.

SAP u svom portfoliju ima rešenja za preduzeća koja žele da unaprede poslovne procese i ostvare prednost u odnosu na konkurenciju. To, osim privatnim kompanijama, posebno može biti zanimljivo javnim preduzećima i javnim i državnim budžetskim institucijama, koje žele da imaju potpunu kontrolu budžeta i potrošnje u svakom momentu.

„Stalno smo u kontaktu sa našim korisnicima i zbog toga smo danas ovde, da najboljim kompanijama iz Centralne Srbije predstavimo najnovije i najbolje svetske tehnologije u oblasti poslovnog softvera koje nudi SAP i pokažemo im kako SAP rešenja pomažu korisnicima da smanje troškove i rizik, povećaju efikasnost i produktivnost i unaprede celokupno poslovanje čak i u otežanim ekonomskim uslovima”, izjavio je Vladimir Popović, generalni direktor SAP-a i dodao, „Posebno mi je drago što je Uprava grada Kragujevca prepoznala značaj najnovijih tehnologija za privredni razvoj ovog regiona i što je podržala ovu našu inicijativu.“

Korisnici u Kragujevcu 2010

Kompanija SAP posluje u 50 država sveta, zapošljava skoro 50.000 ljudi i ostvaruje godišnji prihod veći od 11 milijardi evra. Uz pomoć SAP rešenja upravlja se poslovima u 70 vlada i državnih agencija širom sveta, a više od dve trećine kompanija sa Forbsove liste 500 najvećih kompanija na svetu koristi SAP. Više od 400 gradova (gradskih administracija) na svetu takođe koristi SAP rešenja, a među njima su i Beč, Berlin, Minhen, Frankfurt, Rim, Bolonja, Pariz, Mančester, Liverpul, Birmingem, Varšava, Temišvar, Ženeva, Madrid, Sevilja, Barselona, itd.

U Srbiji ima više od 75 korisnika SAP rešenja. Među njima su najbolje, a ne samo najveće kompanije, privatne i javne, kao i budžetske institucije. Neki od SAP korisnika u Srbiji su: NIS, Delta Holding, Tarkett, Hemofarm Koncern, JP PTT Saobraćaja Srbije, MK Group, SBB, Swisslion-Takovo, RTS, Dunav osiguranje, Direct Group, Carlsberg Srbija, Zdravlje-Actavis, Peštan, Opel Komnenović i mnogi drugi.

Među korisnicima SAP rešenja nalaze se vodeće i najinovativnije kompanije na svetu. Mada posluju u najrazličitijim industrijama, zajedničko za ove kompanije je da imaju dubinski uvid u poslovne procese, efikasnost i fleksibilnost neophodnu za uspeh na visokokonkurentnom svetskom tržištu. Evo nekoliko primera šta se sve uz pomoć SAP proizvoda, rešenja i usluga danas proizvodi širom sveta: 6360 miliona tona nafte dnevno, 75% ukupne godišnje svetske proizvodnje piva (1.5 milijardi hektolitara), 65% ukupne godišnje svetske proizvodnje čokolade (2,2 miliona tona), 32.000 automobilskih motora dnevno, obračunava se 2.5 milijardi računa godišnje (javne kompanije), itd.

Video icon Pogledajte video izveštaj

SAP Prezentacija u Kragujevcu


Video icon Pogledajte video izveštaj

Želite da saznate više? Kontaktirajte SAP za dodatne informacije.

Sačuvaj
Share OptionsPodeli
Investitori  Posao  Zajednice    Kontaktirajte SAP 
Autorsko pravo/zaštitni znak  Privatnost  Terms of Use  Zaglavlje  Pogledajte samo tekst  Pogledajte Izgled štampanja

Pitanja i komentari u vezi sa internet stranicom?
Kontaktirajte webmaster@sap.com.