Visit the SAP News Center »

View Results

1-10 of 2776 Results Next ›

ZBOR INFORMATIČKIH NOVINARA HND-A RASPISAO NATJEČAJ „SAP ICT JOURNALIST PRIZE BOŽO TEŽAK”

Zagreb - Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za 11. dodjelu novinarskih nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak.” Natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u 2011. godini otvoren je danas, 4. travnja u trajanju od 20 dana, a zaključno do 24. travnja ove godine. Nagrade se dodjeljuju za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak te nagrada za ICT novinara godine. Od osnivanja nagrade 2001. godine, glavni sponzor i partner dodjele nagrade je tvrtka SAP.

Nagrade Zbora ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva – ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija - dodjeljuju se za najbolje radove iz svih medija - novine, radio, televizija, Internet. Novinarske radove za nagradu Zbora ICT novinara HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci i redakcije.

PRIJAVA RADOVA

Zbor informatičkih novinara omogućio je da se radovi izravno prijavljuju na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak . Radove veličine do 200MB ocjenjuje Pravilnikom utvrđeni žiri koji ima pet članova, a uključuje dvoje novinara, jednog stručnjaka za ICT tehnologije i jednog predstavnika glavnog sponzora. Žiri donosi odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak dok se odluka o nagradi informatički novinar godine donosi na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Nagrade 11. dodjele „SAP ICT journalist prize Božo Težak” novčanog su karaktera, a dodjeljuju se jednom laureatu za svaku kategoriju. Svečana dodjela nagrada održat će se 05. lipnja 2012. na SAP Forumu – vodećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u zagrebačkom IMAX-u.

O NAGRADI

Nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak“ dodjeljuje se od 2001. godine i kroz svoje postojanje snažno je doprinosila razvoju informatičkog novinarstva. Održivost nagrade, interes novinara koji raste s godinama te broj medija koji prate teme iz tehnologija i komunikacijskih znanosti potvrđuju njezinu važnost. Naime, tehnologije rastu velikom brzinom, a potreba za kvalitetnim praćenjem tema iz područja ICT važnija je nego ikada. Pravilno, pravodobno i kvalitetno stvaranje sadržaja iz područja informatičke tehnologije i tržišta otkriva stalnu publiku i nove medijske potpore domaćih i stranih medijskih kuća. Hrvatsko novinarsko društvo prepoznalo je važnost nagrade SAP ICT journalist prize Božo Težak i tema koje pokriva te uz potporu i inicijatora projekta tvrtku SAP te za najbolje dodjeljuje nagrade. Natječaj za nagradu svoje mjesto je pronašao na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

Božo Težak, prof. dr.

Božo Težak je pionir informacijskog društva. Cijenjeni kemičar i informatičar, rođen je u Varaždinu 1907. godine. Nakon mature i diplome stečene u rodnome gradu, seli u Zagreb gdje magistrira i započinje svoju doktorsku disertaciju. Među prvim znanstvenicima uočio je da je za razvoj znanosti od posebne važnosti informacijsko-komunikacijsko područje. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Godine 1975. osnovao je Društvo za informatiku SR Hrvatske, kojemu je bio i prvi predsjednik. Glavni je pobornik stvaranja Nacionalnog informatičkog centra SR Hrvatske. Održao je brojna predavanja na teme: multimedija, obrade i rukovanja informacijama i komunikacijama, interdisciplinarnosti u informacijskim tehnologijama. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti. Istaknutost njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.
# # #SAP
Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja – SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije. SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 105.000 korisnika u svijetu. Za više informacija, posjetite www.sap.com i www.sap.hr)

SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.

© 2012 by SAP AG. Sva prava pridržana. SAP, R/3, SAP, SAP.com, xApps, xApp, SAP Netweaver, kao i drugi SAP-ovi proizvodi i usluge spomenuti te njihovi logotipi zaštitni su znakovi ili su registrirani zaštitni znakovi poduzeća SAP AG u Njemačkoj te u nekoliko drugih zemalja širom svijeta. Nazivi svih drugih proizvoda i usluga koji se spominju zaštitni su znakovi njihovih poduzeća. Podaci sadržani u ovome dokumentu služe samo u informativne svrhe. Specifikacije proizvoda mogu se razlikovati od države do države.


Pomoću SAP-a, tvrtke posluju bolje - i izgrađuju konkurentsku prednost.

SAP osnažuje četiri konkurentske prednosti:
- Poboljšana suradnja
- Kvalitetno odlučivanje
- Profitabilnije operacije (uključujući održivost)
- Prilagodljivost organizacije

Dodatne informacije:

SAP d.o.o.
Marko Biljan
T:+385 1 4820 409
F:+385 1 6040 136
E: marko.biljan@sap.com

Closing this window will discard any information entered and return you back to the main page