Nederland

SAP.nl Home Country/Region Sites Proefversies  Creëer nieuw profiel

Mail ons Bel ons: 0800 020 0009

SAP Business One: Klantverhalen

Alenco

De vraag naar energiezuinige LED-verlichting groeit snel. Het Heerhugowaardse Alenco pioniert al vanaf 1994 in deze markt en ontwikkelt en levert innovatieve LEDoplossingen aan vele afnemers, zoals Mosa (geïntegreerd in vloertegels) en supermarkten (LED's voor in de koeling). Om controle te houden op de groei en de werkdruk te verminderen, implementeerde Alenco SAP Business One. Deze oplossing ondersteunt het procesdenken in de hele organisatie en bewaakt een constante,hoge, kwaliteit van de leveringen.

Lees het klantverhaalBukatchi

Bukatchi straalt flexibiliteit, innovatie, dynamiek en kwaliteit uit. Het bedrijf uit Enschede ontwerpt, ontwikkelt en levert moderne outdoor producten. Onder meer tuinmeubelen, die het in China laat fabriceren en voor 50% in de veeleisende Duitse markt afzet. De administratieve en commerciële processen leidt Bukatchi met SAP Business One in goede banen. De keuze voor SAP en implementatiepartner AGION lag voor de hand volgens managing director Frank Krake: "Bij SAP Business One en AGION was meteen duidelijk dat we de flexibiliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid krijgen die in onze branche essentieel is."

Lees het klantverhaalChocolagendijk

Een combinatie van moderne technologie en traditioneel vakmanschap heeft van Chocolagendijk een voorloper in de branche voor 'choco-communicatie' gemaakt. Het bedrijf uit het Noord-Brabantse Oud Gastel wil met zijn chocoladegeschenken zelfs de Belgische markt veroveren. Wie de reputatie van de Belgische bonbonmakers kent, weet dat dit een ambitieuze doelstelling is, maar Chocolagendijk heeft niet alleen het gouden idee van een zeer persoonlijk en origineel relatiegeschenk als troef, maar ook een gestroomlijnde administratief-logistieke organisatie op basis van SAP Business One.

Lees het klantverhaalCoffee@Work

Coffee@Work levert via een dealernetwerk koffie- en espressomachines, ingrediënten en toebehoren aan circa 1500 klanten in heel Nederland. Het Barneveldse bedrijf heeft serieuze groeiplannen en wil in de komende vier jaar een netwerk van achttien franchisenemers opzetten. Om die groei te kunnen faciliteren koos Coffee@Work voor het geïntegreerde en gestandaardiseerde SAP Business One.

Lees het klantverhaalEcostar

Ecostar richt zich op de ontwikkeling en marketing van hoogwaardige en milieuverantwoorde reinigings- en onderhoudsproducten. De laatste jaren groeit het bedrijf sterk en breidt het klantenbestand zich snel uit. Om de groei onder controle te houden, heeft Ecostar gekozen voor SAP Business One in combinatie met CRM Anywhere. Ecostar-medewerkers hebben hierdoor zowel op kantoor als onderweg altijd toegang tot relevante en actuele klantinformatie en kunnen overal zaken als agendabeheer, orderinvoer en bezoekverslagen verwerken.

Lees het klantverhaalFloor & Panel Finishing

Na een fusie en een overname is Floor & Panel Finishing in ruim vijf jaar gegroeid van vijf naar dertig medewerkers. De fusie met Oscar Ono, groothandel in vloerdelen heeft geleid tot een sterke groei van omzet en aantallen orders. Om een standaard werkwijze door te voeren in de organisaties stapten ze gefaseerd over naar SAP Business One. De gedetailleerde stuurinformatie en ondersteuning voor buitenlandse BTW-aangiften bieden de bedrijven veel gemak en gedetailleerdere voorraadinformatie dan voorheen.

Lees het klantverhaalMath Stassen HiFi

Math Stassen HiFi staat bekend als dé specialist op het gebied van beeld en geluid. Vanuit de hele wereld reizen hifi-liefhebbers naar Tegelen in Noord-Limburg. Dankzij vakkennis, persoonlijke aandacht voor de klant én een administratief systeem dat winstmarges in een handomdraai berekent, houdt Stassen stand in de zware concurrentiestrijd met internetaanbieders. Klanten profiteren daardoor altijd van de beste kwaliteit-prijsverhouding. SAP Business One met de XV-Retail Suite bleek dé oplossing voor de administratieve en commerciële processen bij Stassen.

Lees het klantverhaalODV Rubber en Kunststoffen

Het Zaanse ODV Rubber en Kunststoffen biedt industriële bedrijven een compleet portfolio aan rubber- en kunststofproducten. Naast de verkoop van deze producten, per plaat of per rol, heeft ODV een eigen productieafdeling, die alles op maat kan maken, ook volgens tekening en in iedere gewenste hoeveelheid. Tot vorig jaar vertrouwde ODV op een verouderde ERP applicatie, die niet meer aan de eisen van een moderne bedrijfsvoering voldeed. Het bedrijf schakelde over op SAP Business One om de bedrijfsprocessen te integreren. Door deze efficiëntere werkwijze kan ODV op korte termijn serieuze kostenbesparingen realiseren.

Lees het klantverhaalPhilips Healthcare

Philips Healthcare heeft vanwege de vele vestigingen wereldwijd te maken met zeer specifieke uitdagingen op het gebied van automatisering. Internationale wet- en regelgeving zijn moeilijk te vangen in een standaard systeem. Met Business One en de rapportagetool Crystal Reports heeft Philips Healthcare bedrijfprocessen geharmoniseerd en gestandaardiseerd in landen met een beperkt aantal gebruikers. De succesvolle uitrol van Business in zeer diverse omgevingen, van Saoedi-Arabië, Turkije tot Polen, leerde dat grote efficiencywinst en kostenbesparingen te behalen zijn. Implementatiepartner Orbrix B.V., de Gold partner in Nederland die ervaring heeft met Crystal Reports, is gevraagd om ook de implementatie in Zuid-Amerika te begeleiden.

Lees het klantverhaalPitstar Trading

Klanten geven Pitstar een hoge waardering als het gaat om het nakomen van afspraken en juiste, overzichtelijke facturen. Het bedrijf uit Tiel bekleedt in diverse categorieën topposities in een onafhankelijk klantonderzoek naar leveranciers van carkits en andere accessoires voor mobiele telefonie. Na de ingebruikname van SAP Business One heeft Pitstar de efficiency en klanttevredenheid verder verbeterd. Met SAP Business One kan het bedrijf bovendien de internationale expansieplannen ondersteunen.

Lees het klantverhaalPPDE/Discus

Discus, een samenwerkingsverband van bijna 200 dierenspeciaalzaken in Nederland, schakelde SA P Gold partner AGION in om de logistieke, financiële en administratieve processen te automatiseren. Omdat Discus de eerder uitbestede distributie overnam van een logistieke partner, moest AGION SAP Business One binnen een week installeren, zodat de bevoorrading van de winkels niet in gevaar kwam. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Discus en implementatiepartner AGION slaagde deze complexe logistieke operatie in een recordtijd. Investeringen terugverdiend, bedrijfsprocessen grotendeels geautomatiseerd, dus Discus wil meer.

Lees het klantverhaalRJ Showtechniek en RJShop

RJ Showtechniek profiteert optimaal van de flexibiliteit die SAP Business One biedt. De webshop en de groothandel van RJ Showtechniek maken bijvoorbeeld gebruik van de door SAP Gold partner AGION ontwikkelde Transwise koppeling. Deze Transwise koppeling helpt RJ Showtechniek om het transportproces efficiënter en inzichtelijker te maken, automatiseert transportboekingen, optimaliseert bij de selectie van vervoerder(s) (doorlooptijd / prijs / service level & kwaliteit) en maakt prestaties meetbaar. Doordat daarnaast ook de webshop volledig in SAP is geïntegreerd, zijn de besparingen enorm. Tevens heeft RJ Showtechniek altijd een actuele website, krijgen klanten pro-actief informatie en is de klanttevredenheid hoger dan ooit.

Lees het klantverhaalSilicon Ras

De speciale bevestigingsmaterialen van Silicon RAS zijn een begrip in de petrochemische-en energiesector. De verankering en bevestiging van betonsoorten die zeer hoge temperaturen kunnen weerstaan vergt specifieke kennis en ervaring, waarover het in 1982 in Wateringen opgerichte bedrijf al jarenlang beschikt. De producten van Silicon RAS worden wereldwijd gebruikt, bijvoorbeeld voor oliekraakinstallaties en kerncentrales. Om de miljoenen eindproducten en circa 300 grondstoffen overzichtelijk te inventariseren én professioneel en aantrekkelijk te presenteren, implementeerde Silicon in 2007 SAP Business One in combinatie met Coresuite Designer van Coresuite. De verwachting is dat de investeringen binnen twee jaar zijn terugverdiend.

Lees het klantverhaalSingulus Mastering B.V.

Singulus Mastering maakt machines voor de productie van moederschijven, de zogeheten CD- en DVD-mastering. Muziek- en filmindustrie leveren hun content aan op tape, waarna deze machines een moederschijf produceren waarmee fabrikanten CD en DVD's kunnen maken. De markt voor optische media verandert snel en Singulus zocht daarom een toekomstvaste ERP-oplossing. Dankzij SAP Business All-in-One ODM II heeft Singulus de bedrijfsprocessen gestroomlijnd en efficient ingericht. Het leverde een kostenbesparing op van circa 1 miljoen euro.

Lees het klantverhaalVCS Group

VCS Group bestaat uit verschillende bedrijven. VCS Energy en ICT BV is gespecialiseerd in consultancy, projecten en managed services in de energiesector. VCS Recruitment is verantwoordelijk voor werving, selectie en detachering in alle marktsectoren. Met behulp van SAP Business One en de projectenmodule van Orbrix automatiseerde het bedrijf de financiële administratie, de project- en resourceplanning en de urenverantwoording van zijn consultants. Het bespaart VCS Group veel tijd, omdat processen via internet lopen en de foutmarge is gereduceerd tot bijna nul.

Lees het klantverhaalVulkan Benelux

Vulkan Benelux heeft met de introductie van SAP Business One de bedrijfsprocessen flink gestroomlijnd. Een orderproces dat voorheen via diverse medewerkers verliep en daardoor een doorlooptijd tot enkele weken had, kan één medewerker nu in enkele minuten administratief afsluiten. De informatiestromen tussen Vulkan Benelux en het moederbedrijf in Duitsland kunnen met SAP Business One bovendien vergaand geautomatiseerd worden. De Nederlandse vestiging geldt inmiddels als een succesvolle pilot voor de uitrol van SAP Business One bij vestigingen in andere landen. En als klapper op de vuurpijl betreedt Vulkan, met behulp van het nieuwe systeem, steeds meer andere markten met innovatieve producten. De terugverdientijd bedraagt naar schatting een half jaar.

Lees het klantverhaalWatercompany International

Watercompany International in het Noord-Brabantse Oudenbosch is marktleider op het gebied van geavanceerde apparatuur voor het koelen en zuiveren van leidingwater. Voor een snel en een volledig inzicht in de bedrijfsprocessen besloot Watercompany te investeren in gestandaardiseerde en geïntegreerde software. SAP Business One bleek na een intensief selectietraject de aangewezen oplossing voor het opvangen van de huidige en toekomstige groei van het bedrijf. Met de migratie naar SAP Business One beschikt Watercompany over een standaardoplossing, die in een oogwenk de gewenste managementinformatie boven water brengt.

Lees het klantverhaalSitemap 

Copyright/Trademark 

Privacy 

Terms of Use 

Impressum 

Algemene Voorwaarden

Vragen of opmerkingen over de website?
webmaster@sap.com.