The Best-Run Businesses Run SAP Nederland

Home Country/Region Sites Store  Mijn profiel

   

SAP Active Global Support:

End-To-End Solution Operations

U rekent op een hoge mate van beschikbaarheid en continuïteit van uw applicaties, de benodigde flexibiliteit om veranderingen snel door te voeren en een lage total cost of ownership. Om hieraan te kunnen voldoen, dient u te beschikken over een IT-strategie die zich richt op het onder controle houden van complexiteit, risico's en kosten - en natuurlijk over de juiste vaardigheden en middelen. Om uw applicatiebeheer optimaal te laten functioneren is het een absolute vereiste dat er gestandaardiseerde procedures aanwezig zijn die de ervaring van uw organisatie en uw softwareleverancier volledig benutten.

End-to-end solution operations verschaft een algemene blauwdruk voor het optimaliseren van uw SAP-oplossingen. Bij SAP doen we er alles aan om onze klanten te voorzien van de juiste tools, praktijktraining, diensten en scholing om uw ondersteunend personeel in staat te stellen de SAP-oplossingen ten volste te benutten. End-to-end solution operations bestaat uit drie essentiële onderdelen die samen het gehele programma vormen: standaarden, dienstverlening en training.

SAP Standards for Solution Operations

SAP Standards for Solution Operations helpen specialisten op het gebied van IT en bedrijfsprocessen bij het benutten van gangbare IT-landschappen en het optimaal implementeren van strategien ten behoeve van de enterprise service-oriented architecture van uw onderneming. SAP Standards for Solution Operations zijn verkrijgbaar via SAP Service Marketplace en onderdeel van uw standaard onderhoud. Deze nieuwe standaarden zijn ontworpen binnen de laatste release van SAP Solution Manager, de SAP-oplossing voor applicatiebeheer.

SAP heeft in totaal zestien standaarden gendexeerd voor operationele kernprocessen binnen de bedrijfs- en IT-eenheden van een onderneming - deze voorzien in de behoeftes van zowel experts gespecialiseerd in bedrijfsprocessen als specialisten van IT-afdelingen. Elke standaard bestaat uit best practice-procedures met betrekking tot het uitvoeren van individuele taken, een toelichting die aangeeft welke tools binnen de SAP Solution Manager gebruikt dienen te worden, en de training en diensten die worden aangeboden ter ondersteuning van de toepassing van de standaard:

Implementatiediensten voor End-To-End Solution Operations

SAP Active Global Support biedt twee verschillende dienstenpakketten waarmee u uw IT-oplossing van begin tot eind kunt optimaliseren en beter kunt laten werken. Deze dienstenpakketten zorgen voor ondersteuning bij de technische installatie van tools, bij training en bij uitvoerige kennisoverdracht:

  • Starterspakket End-to-end solution operations – Hiermee kunt u aan de slag met de belangrijkste technische standaarden voor de oorzakenanalyse en het doorvoeren van veranderingen; deze standaarden vormen vervolgens de basis voor uw totale solution operations-strategie.
  • Geavanceerd pakket End-to-end solution operations – Dit pakket spitst zich toe op de standaarden voor het bewaken van bedrijfsprocessen en het beheer van gegevensomvang teneinde de werking, beschikbaarheid en stabiliteit van uw oplossing te perfectioneren; hierdoor zullen uw totale operationele kosten uiteindelijk teruggedrongen worden.

Training en Certificatie van begin tot eind

Om de waarde van uw oplossing tot het uiterste te benutten, dient u uw werknemers te voorzien van de instrumenten en vaardigheden die nodig zijn om de complexe landschappen van tegenwoordig te kunnen beheren. Om te zorgen dat u in dit proces van faciliteren van IT-personeel wordt ondersteund, hebben SAP Active Global Support en SAP Education de handen ineengeslagen om een training- en certificatieprogramma samen te stellen waarin de vier technische kerncompetenties van end-to-end solution operations vooropstaan. Deze modules richten zich op de tools en standaarden die via de SAP Solution Manager worden geleverd ten behoeve van:

Optimaliseer uw applicatiebeheer

Ontdek hoe SAP Standards for Solution Operations u helpt om het beheer van uw oplossingen te verbeteren. Lees de white paper (PDF, 2 MB).

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Opslaan
DoorsturenDoorsturen