The Best-Run Businesses Run SAP Nederland

Home Country/Region Sites Store  Mijn profiel

   

SAP NETWEAVER PROCESS INTEGRATION

COMPONENTS & TOOLS OF SAP NetWeaver

Bij meer dan drieduizend organisaties is de keuze voor zakelijke middleware voor service gerichte architectuur (service oriented architecture, SOA) gevallen op het aanbod van SAP NetWeaver Process Integration (SAP NetWeaver PI). Zij zetten SAP NetWeaver PI in ten behoeve van integratie – zowel application-to-application (A2A) als business-to-business (B2B) – en een versnelde ontwikkeling van samengestelde applicaties.

De Enterprise Services Bus van SAP NetWeaver PI is specifiek ingericht voor een betrouwbare uitwisseling van een grote hoeveelheid gegevens tussen verspreide bedrijfsapplicaties. De speciale constructie zorgt voor het optimaal draaien van de processen aan de hand van processcenario’s uit de praktijk, hetgeen een vereiste is bij Enterprise Resource Planning. Bovendien biedt de functionaliteit ondersteuning van hoge transactievolumes, realisatie van decentrale integratie versus "broker-based"-integratie, en lokale verwerking inclusief mapping en routing.

Ook zijn de verschillende eindlocaties beter in staat om berichten zo snel mogelijk te verwerken dankzij mogelijkheden op transport- en procesniveau – voor bijvoorbeeld het inpakken van berichten, parallelle verwerking en de afhandeling van transacties.

De functionaliteiten De voordelen  

SAP NetWeaver PI ondersteunt open standaarden. Dit maakt procesgerichte samenwerking tussen SAP en overige applicaties mogelijk, zowel binnen één onderneming als over bedrijfsgrenzen heen. SAP NetWeaver PI biedt u de volgende voordelen:

  • U kunt procesinnovatie versnellen door middel van Enterprise Services en voorverpakte integratiecontent, zoals interfaceschema’s, mappings en componenten van bedrijfsprocessen en bedrijfsscenario’s.
  • U kunt applicaties en gegevensbronnen met elkaar verbinden om processen te integreren via XML- en WS-gebaseerd berichtenverkeer (op basis van de betreffende standaarden).
  • U kunt de integratiekosten beperken en de communicatie met zakenpartners verbeteren met behulp van industriestandaarden op het gebied van protocols en met een open adapterarchitectuur waarmee u partneradapters kunt benutten om bedrijfsbrede connectiviteit met het netwerk te garanderen.
  • U kunt bedrijfsprocessen van begin tot eind beheren met tools (gestoeld op modellen) waarmee u bedrijfsprocessen kunt ontwerpen, organiseren, uitvoeren, bewaken en analyseren.
  • U kunt B2B-integratie ondersteunen door het gebruik van een overeengekomen protocol gebaseerd op industriestandaarden als RosettaNet.
  • U kunt herhalende taken automatiseren met behulp van BPEL (een programmeertaal voor het uitvoeren van bedrijfsprocessen) indien vooraf gedefinieerde datastromen nodig zijn en in combinatie met Business Activity Monitoring (BAM)-software.
 
SUCCESVOL AUTOMATISERINGS-PROJECT BIJ VOLKSWAGEN
FINANCIAL SERVICES

Lees hoe SAP NetWeaver Process Integration software werd ingezet voor de automatisering van het factuurcontroleproces van Volkswagen Financial Services, waarbij integratiehiaten werden verholpen.

Literature Lees het succesverhaal (PDF).

SAP DEVELOPER
NETWORK

Lees alle technische details over procesintegratie in het SAP Developer Network (SDN).

Surf naar de
SDN-pagina’s
.
Inloggen vereist.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Opslaan
DoorsturenDoorsturen