The Best-Run Businesses Run SAP Nederland

Home Country/Region Sites Store  Mijn profiel

   

Dobla kiest voor SAP oplossing van Goldfish ICT Services

Voedingsmiddelenfabrikant gaat groeiambities realiseren met vooringerichte Food Template

Waardenburg / Heerhugowaard, 25 maart 2011 - Voedingsmiddelenproducent en -leverancier Dobla heeft voor Gold4Food™ van Goldfish ICT Services gekozen om haar bedrijfsprocessen te standaardiseren en optimaliseren. Gold4Food™ is een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One, waarin Best Practices voor de voedingsindustrie zijn aangevuld met specifieke oplossingen van Goldfish voor deze industrie. Gold4Food™ vervangt bij Dobla een divers landschap van verschillende applicaties op het gebied van inkoop, verkoop, productie, financiën en voorraadbeheer. Dobla, bekend van chocoladedecoraties en –cups, gaat de oplossing inzetten op haar vestigingen in België, Vietnam en Amerika en op het hoofdkantoor en de productielocatie in Heerhugowaard. SAP partner Goldfish ICT Services, een gespecialiseerd adviesbureau dat zich richt op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, levert de zestig licenties en gaat de implementatie bij Dobla verzorgen.

Dobla wil met de nieuwe oplossing één centraal georganiseerde omgeving creëren waarmee de verschillende processen op diverse locaties naadloos op elkaar worden afgestemd. Doordat veel klanten en toeleveranciers van Dobla al met SAP werken, verwacht het bedrijf beter te kunnen voldoen aan hun eisen en een betere ketenintegratie te realiseren. Verder moet de inzet van de Gold4Food™ template een efficiëntere administratie en orderverwerking voortbrengen, de kwaliteit van de leveringen verbeteren, meer inzichten genereren en snellere, rijkere managementrapportages opleveren. De aanvullende modules voor kwaliteitsmanagement en ingrediëntenbeheer moeten zowel de kwaliteit van de productie als de tracking & tracing gegevens een impuls geven.

“Gold4Food™ moet ons in de race brengen voor de toekomst”, aldus Erwin van der Linden, Supply Chain Controller van Dobla. “Belangrijke bouwstenen voor onze expansiedrift, zoals sneller en effectiever werken, meer inzichten in processen en analyseren in plaats van registeren, vereisen een eenduidig systeem dat realtime en locatieonafhankelijk inzicht geeft in de belangrijkste bedrijfsgegevens. Doordat we vanuit verschillende vestigingen aan vele landen leveren en onze klanten vaak labelling met landspecifieke eisen wensen, is de logistieke afhandeling binnen onze organisatie tamelijk complex. Daarnaast hebben we te maken met verschillende valuta, veel intercompany transacties en een toename van bestellingen via internet. Met een geïntegreerde oplossing waarin alle informatie centraal wordt beheerd, gaan we deze uitdagingen vol vertrouwen aanvliegen.”

Marcel Pothof, Director Food bij Goldfish ICT Services: “Onze Gold4Food™ template is een perfecte oplossing voor MKB-bedrijven in de voedingsmiddelenbranche. De vooringerichte oplossing - waarin SAP standaarden zijn gecombineerd met best practices uit de voedingsmiddelenindustrie - integreert de verschillende bedrijfsinformatiestromen van een bedrijf zoals Dobla op een unieke manier en maakt ze direct inzichtelijk. De komende zes maanden gaan we inzetten om de template te implementeren en Dobla klaar te stomen voor een succesvolle verdere groei in de toekomst.”

Over Dobla

Dobla is producent en leverancier van chocoladedecoraties en –cups. Het bedrijf levert haar producten wereldwijd aan patisserieën en banketbakkerijen, hotels, restaurants en foodservice, dessert- en taart fabrikanten en supermarkten en overige retail winkels. Dit vindt vooral via de groothandel of distributeur plaats, maar ook direct. Dobla heeft vestigingen in onder meer Nederland, België, Vietnam en de USA. Bij Dobla werken wereldwijd ongeveer 120 mensen. Het hoofdkantoor staat in Heerhugowaard.

Over Goldfish ICT Services

Goldfish ICT Services is een middelgroot adviesbureau werkzaam voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie in de Benelux. Goldfish consultants combineren branche-, proces en ICT-expertise om, samen met klanten en partners, te komen tot concrete oplossingen. Geen hoogdravende verhalen maar echte resultaten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.goldfish-ict.com.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Opslaan
DoorsturenDoorsturen