The Best-Run Businesses Run SAP Nederland

Home Country/Region Sites Store  Mijn profiel

   

Avans Hogeschool kiest voor Magma IT Solutions

Europese aanbesteding HRM- en salarissysteem gegund aan Magma

Geleen, 8 april 2011 - Avans Hogeschool heeft de opdracht voor de levering van een nieuw HRM- en salarissysteem gegund aan Magma IT Solutions. Ook de aan het systeem gerelateerde salarisdienstverlening maakt deel uit van de overeenkomst. De gunning is een resultaat van de door Avans uitgeschreven Europese Aanbesteding. De Hogeschool behoort met een kleine 24.000 studenten en 2.200 medewerkers tot de grote hogescholen van Nederland en verzorgt opleidingen in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Onlangs vond in Breda de feestelijke ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst die verder uitvoering geeft aan de opdracht.

De overeenkomst omvat het leveren van de licenties voor de, op standaard SAP software gebaseerde, myProfits Education oplossing van Magma, de implementatie van de software, het onderhoud en de support op de geïmplementeerde omgevingen en het verzorgen van de salarisverwerking. Ook het inrichten van digitale personeelsdossiers en de integratie met aanpalende Avans Hogeschool systemen maakt onderdeel uit van de overeenkomst.

De implementatie van de verschillende HRM- en salarisprocessen zal gefaseerd plaatsvinden en zich uitstrekken over een periode van ruim 2 jaar. In 2011 ligt de focus op de implementatie van de processen rondom de personeels- en salarisadministratie en de hieraan gelieerde salarisverwerking, zodat die vanaf 1 januari 2012 operationeel zijn. Nadat in 2011 de basis is gelegd, verschuift het accent in 2012 en 2013 naar de implementatie en ondersteuning van andere HR processen zoals functioneren en beoordelen, opleiden en werven.

In afwijking van de gebruikelijke vorm van openbaar aanbesteden binnen het onderwijsveld heeft Avans Hogeschool gekozen voor de zogenaamde concurrentie gerichte dialoog. Deze vorm zorgt er voor dat, anders dan gebruikelijk, de interactie met de diverse inschrijvers gezocht kan worden en in samenwerking met deze inschrijvers het definitieve pakket van eisen wordt fijn geslepen.

Erwin Ummels, Commercieel Directeur van Magma IT Solutions, is niet alleen content met de opdracht maar toont ook veel waardering voor deze aanpak van Avans: “Wij zijn als Magma nog niet zo heel lang zelfstandig op de onderwijsmarkt actief. Door deze aanpak van Avans Hogeschool kregen we uitgebreid de mogelijkheid om onze organisatie te presenteren en vooral ook de meerwaarde van onze volledig geïntegreerde myProfits Education oplossing over het voetlicht te brengen. Dat dit uiteindelijk tot deze opdracht geleid heeft is natuurlijk een geweldige beloning.”

Ook voor Avans Hogeschool leidde deze aanpak tot het gewenste resultaat. Marja Kamsma, lid van het College van Bestuur van Avans: “Met de keuze voor de geïntegreerde SAP HR en Payroll oplossing van Magma leggen we een stevig en toekomstvast fundament voor de verdere professionalisering van onze HR en Payroll processen. De professionaliteit van de aanbieding van Magma en de wijze waarop Magma zich als toekomstig partner gepresenteerd heeft, geven ons bovendien veel vertrouwen in de langdurige samenwerking die wij met hen aangaan. Het succes van zo’n samenwerking wordt namelijk slechts voor een klein deel bepaald door systemen. Veel belangrijker is de manier waarop je met elkaar omgaat en het gezamenlijke doel dat je voor ogen hebt.”

Over Avans Hogeschool

Avans Hogeschool behoort met bijna 24.000 studenten, 54 hbo-opleidingen en 2.200 medewerkers tot de grote hogescholen van Nederland. Avans heeft locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg en leidt toekomstige beroepsbeoefenaren op tot excellente professionals, die zichzelf en hun beroep voortdurend blijven ontwikkelen. Daarnaast is Avans partner voor bedrijven en organisaties in het ontwikkelen en delen van kennis.

Over Magma

Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die 14 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is voornamelijk actief in de markten Gezondheidszorg en Onderwijs, en heeft binnen SAP HCM een speciale focus op Payroll Services, Portals en Talent Management.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Opslaan
DoorsturenDoorsturen