Magyarország

Főoldal SAP weboldalak világszerte Online vásárlás  Új profil létrehozása Írjon nekünk vagy hívjon minket a
06-80-013-263-as telefonszámon

   

SAP-minőség

Minőségügyi alapelvek

1. Az ügyfél üzleti céljainak és technikai elvárásainak megismerése, megértése
A projekt során számos bevezetési döntés meghozatalára kerül sor. Minden érintett félnek meg kell értenie az üzleti célokat és a technikai elvárásokat annak érdekében, hogy a javasolt megoldás tökéletesen lefedje az ügyfél üzleti igényeit.

2. Kölcsönös megegyezés az adott idő alatt elvégezendő feladatokról és a határidők betartásának biztosításáról
Fontos a javasolt megoldás hatásainak, eredményeinek hivatalos ismertetése, hogy az ügyfél valós képet kapjon a projekt méretéről és annak időzítéséről. A projekt menetrendjét minden érintett félnek el kell fogadnia írásban, az elvégzendő feladatokkal és azok elfogadási kritériumaival együtt. Ennek segítségével biztosítható a bevezetési projekt magas színvonala.

3. Együttműködés az összes érintett féllel az ügyfél céljainak elérése érdekében
A projekten dolgozók mindegyikének az ügyfél céljainak teljesítésére kell törekednie. Fontos az alvállalkozókkal, üzleti partnerekkel és versenytársakkal folytatott nyitott és transzparens kommunikáció.

4. Megállapodás a projektben betöltött szerepekről és felelősségi körökről már a projekt kezdete előtt
A szerepek és a felelősségi körök tisztázásának már a kezdeti fázisban meg kell történnie, hogy a projekt résztvevői számára egyértelmű legyen: ki mely elemekért felel. A siker elérésében sokat segít a teljes irányítási struktúra, a gyakorlati folyamatokat támogató rendszerek, valamint a hivatalos jelentés-készítési mechanizmusok előzetes kidolgozása.

5. A megfelelő szintű felhatalmazással, képességekkel és tapasztalattal rendelkező szakemberek alkalmazása
A folyamatos tréning- és fejlesztési program részeként a bevezetési csapatban meglévő ismereteket és kompetenciákat folyamatosan felül kell vizsgálni a naprakészség érdekében. Amennyiben nem lehetséges a megfelelő erőforrásokat közvetlenül rendelkezésre bocsátani, az ebből felmerülő ügyek egyedi tréningek vagy alvállalkozók bevonása segítségével oldhatóak meg.

6. A projektek professzionális menedzselése formális metodológia segítségével
A bevezetés megkezdése előtt a kijelölt projekt- vagy program-menedzserek megállapodnak a közös munka során használatos módszertanban. Az SAP (vagy más, bizonyítottan azzal egyenértékű) stratégiai metodológia az olyan eszközök, mint az SAP® Solution Manager alkalmazás-kezelési megoldás, valamint az iparágban elismert projekt menedzsment tréning és certifikáció támogatásával képes a bevezetési projekt szakszerű levezénylésére.

7. A kockázatok beazonosítása és kezelése
Az SAP- bevezetések sikerében kulcsfontossággal bír a kockázatok alapos beazonosítása, elemzése és kezelése. E folyamatot formális metodológia alapján szükséges elvégezni, amelyben a projekt életciklusában érintett összes fél részt vesz, és amelyet hatékony irányítási elvek támogatnak. Minden félnek képesnek kell lennie a kockázatok meglétének őszinte elismerésére, valamint a kockázatok csökkentésére vonatkozó gyakorlati javaslatok és konkrét lépések megtételére.

8. Minőségügyi terv kidolgozása és végrehajtása
Minden érintett félnek egyazon minőségügyi terv alapján kell dolgoznia, és el kell fogadnia a szervezet minőségügyi szabványait, metodológiáját, valamint az iparági legjobb gyakorlatokat tükröző egyértelmű intézkedéseket.

9. Hogyan fog az SAP szabványos funkcionalitása, a beépített legjobb gyakorlatokkal leginkább megfelelni az igényeknek
Az SAP szoftver rugalmassága és konfigurálási lehetőségei lehetővé teszik, hogy számos, első pillantásra egyedinek tűnő üzleti követelménynek is képes legyen nagyobb módosítások nélkül eleget tenni. Ezáltal az ügyfél alacsonyabb kockázattal tesz szert egy fenntarthatóbb megoldásra. Minden félnek elkötelezettnek kell lennie a szabványos SAP szoftver nyújtotta előnyök iránt.

10. A munkatársak megfelelő képzése és a változás hatásainak kezelése
A sikeres bevezetés kulcsfontosságú tényezője a projekt csapat és a végfelhasználók képzése, amelynek típusára vonatkozó tanácsadás a bevezető feladata. Meg kell vitatni, hogy a változásoknak milyen hatása lesz az alkalmazottakra, a partnerekre és a vezetési rendszerekre, valamint fel kell ajánlani az ehhez szükséges támogatást.

További információkra van szüksége? Vegye fel a kapcsolatot az SAP-val!

Mentés
Share OptionsTovábbküldés
Állásajánlataink  Kapcsolatfelvétel  Oldaltérkép  Hírlevél
Copyright/Trademark  Adatvédelem  Terms of Use  Impresszum

Kérdése, észrevétele van a weboldallal kapcsolatban?
Írjon a webmaster@sap.com e-mail címre.