Magyarország

Főoldal SAP weboldalak világszerte Online vásárlás  Új profil létrehozása Írjon nekünk vagy hívjon minket a
06-80-013-263-as telefonszámon

Az SAP megveszi a Sybase-t

Mobil alkalmazások terén erősít a szoftvercég

Walldorf, Németország és Dublin, Kalifornia, USA—2010. május 12. - Az SAP (NYSE:SAP) és a Sybase (NYSE: SY) cégek bejelentették, hogy az SAP leányvállalata, az SAP America, Inc. felvásárlási nyilatkozatot írt alá a Sybase megvételére. Ennek során az SAP America, Inc. vételi ajánlatot tesz a Sybase részvényeire 65 dollár egyenkénti áron, összesen mintegy 5,8 milliárd dollár értékben.

Ez a részvényenkénti ár 44%-os prémiumot jelent a Sybase három havi átlagos részvényárához képest. A tranzakciót az SAP egyrészt készpénzből, másrészt a Deutsche Bank és a Barclays Capital által kezelt kölcsönből finanszírozza.

A felvásárlással az SAP felgyorsítja azt a folyamatot, melynek keretében rendszereit elérhetővé teszi mobil platformokra, így több felhasználót tudhat majd magáénak, és közelebb jut a memória alapú technológia megvalósításához.

„A tranzakcióval az SAP óriási mértékben megnöveli piacait, mivel piacvezető alkalmazásait mobilhasználók millió számára teszi elérhetővé. Lehetővé válik, hogy az információval dolgozók az adatokat, és funkcionalitásokat bárhonnan elérjék, így egyszerűbbé válik a gyors és megalapozott üzleti döntéshozatal valós időben.”-mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.

A Sybase a tranzakció várható 2010. harmadik negyedévében történő lezárása után is különálló egységként működik majd, „Sybase, an SAP company” néven, a mobilplatform cég menedzsmentjének irányítása alatt. Az SAP Ügyvezető Testülete tervezi, hogy John Chen-t, a Sybase vezérigazgatóját javasolni fogja a testület tagjai közé kinevezni az SAP Felügyelő Bizottsága számára. Az SAP közlése szerint a felvásárlás egyik szervezet fejlesztői közösségét sem fogja negatívan érinteni.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 97 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,"SAP" ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon. Copyright © 2010 by SAP AG. Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolg

További információkra van szüksége? Vegye fel a kapcsolatot az SAP-val!

Mentés
Share OptionsTovábbküldés