Magyarország

Főoldal SAP weboldalak világszerte Online vásárlás  Új profil létrehozása Írjon nekünk vagy hívjon minket a
06-80-013-263-as telefonszámon

   

FENNTARTHATÓSÁG AZ SAP-NÁL

CÉLJAINK

Az SAP hosszú ideje elismert vezető szerepet tölt be a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezések területén. A vállalat stratégiai fontosságot tulajdonít a fenntarthatóságnak, és jelentős lépéseket tesz azért, hogy saját és ügyfelei szervezeti működésében is érvényt szerezzen a fenntarthatóságnak. Egy példa erre az SAP részvétele a Business for Social Responsibility (BSR – Vállalkozás a Társadalmi Felelősségvállalásért) szoftverfejlesztő csoport munkájában. Ennek során a szoftveripar olyan vezető vállalataival működik együtt, amelyek szintén elkötelezték magukat az iránt, hogy jobban megértsék és teljesítsék azokat az elvárásokat, amelyeket társadalom a szoftveripar felelősségvállalásával kapcsolatban támaszt. Olyan termékek és szolgáltatások kidolgozásán munkálkodnak, amelyek lehetővé teszik a fenntarthatóságot.

Ezen kívül a vállalat bejelentette az első fenntarthatósági igazgató (CSO) kinevezését. Ő Peter Graf, aki az SAP fenntarthatósági stratégiáját kezeli és ellenőrzi majd.

Fenntarthatósági törekvéseinek részeként az SAP három fő cselekvési területet határozott meg – mind házon belüli, mind globális közösségére vonatkozóan:

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

Globális környezetterhelésének elemzése után az SAP úgy döntött, hogy a 2007-es 513 000 tonnás szintről 2020-ig 51%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A közvetlen csökkentési célok a következők:

 • A vállalati autók üzemanyag-fogyasztásának, valamint az irodai nyomtatás és papírfelhasználásnak a nagymértékű csökkentése; jelentős beruházás a HD videokonferenciákat lehetővé tevő technológiába, amely szükségtelenné teszi a légiközlekedés igénybevételét
 • Megújuló energia vásárlása
 • Konszolidáció és virtualizáció az SAP adatközpontjaiban; például a szerverek ún. „nagy sűrűségű területeken" történő elhelyezése a légkondicionálási igények csökkentése érdekében
 • Beruházások a virtuális rendezvényekhez szükséges infrastruktúrába, illetve azok használata nagy, vállalaton belüli illetve külső rendezvények lebonyolítására; például az SAP nemrégiben három nagy virtuális rendezvényt tartott több mint 22 000 résztvevővel, és ezzel nagy mértékben hozzájárult a légiközlekedés és a vele járó káros hatások csökkentéséhez.
 • Célunk a LEED (az épületek energiahatékony és környezetbarát működéséről szóló) ezüst fokozatú minősítés megszerzése, mint alapvető követelmény az SAP épületeinek esetében; az Egyesült Államokban újonnan épülő központ pedig a platina minősítést célozza meg.

Fokozott szociális elkötelezettség

Az SAP elkötelezte magát, hogy segítsen a világ legnehezebb sorban élő állampolgárain, akik a „gazdasági piramis alján” helyezkednek el. Az SAP egyedi helyzetének köszönhetően segíteni tudja legnagyobb ügyfeleit, hogy értékalkotási láncukat kiterjesszék a szegényekre is. Segíteni tudjuk ügyfeleinket, hogy a legkisebb farmereket is bevonják ellátási láncukba, vagy lehetővé tegyék a vidéken élő nők számára, hogy vállalkozóként kisméretű fogyasztási cikkek viszonteladói legyenek. Ilyen esetekben a résztvevő felek az SAP megoldások és a vállalat munkatársai segítségét élvezhetik.

Vállalatirányítási kezdeményezések

Az SAP felismerte, hogy az ésszerű vállalatirányítási struktúrák és a felelősségteljes üzleti gyakorlatok jelentik a vállalatok fenntarthatóságának alapját. Többek között az alábbiakkal támogatjuk az integritást:

 • Proaktívan részt veszünk a kockázat- és megfelelőség-kezelési programokban
 • Az SAP ügyviteli szabályzatát elérhetővé tesszük minden érdekelt fél számára
 • A megvesztegetés minden formáját tiltjuk, ideértve az úgynevezett „kenőpénzeket" és „támogatási pénzeket", amelyek egyes jogrendszerekben megengedettek
 • Az ellátási láncot fenntartható módon kezeljük
 • Az SAP az ENSZ Globális Megállapodásának tagja; 2000-ben az elsők között írta alá a Megállapodást, és a 10. alapelv munkacsoportjának résztvevője, amely célja a nemzetközi korrupció és az azzal kapcsolatos szegénység és igazságtalanság felszámolása
 • A Transparency International Business Principles (a Nemzetközi Üzlet Átláthatóságának Alapelvei) kezdeményezés vezető csoporttagja
Dow Jones Fenntarthatósági Index

Szerezzen további információkat a Dow Jones fenntarthatósági indexről és az SAP DJSI-vel kapcsolatos állásfoglalásáról

Index megtekintése

Fenntarthatósági felmérés

Fedezze fel, mely fenntarthatósági kérdések fontosak az Ön számára, és olvassa el, mit gondolnak a többiek.

Végezze el a felmérést

Fenntarthatósági beszámoló

Ismerkedjen meg részletesebben az SAP környezeti, társadalmi és vállalatirányítási teljesítményre vonatkozó intézkedéseivel.

Olvassa el a beszámolót (PDF).

További információkra van szüksége? Vegye fel a kapcsolatot az SAP-val!

Mentés
Share OptionsTovábbküldés
Állásajánlataink  Kapcsolatfelvétel  Oldaltérkép  Hírlevél
Copyright/Trademark  Adatvédelem  Terms of Use  Impresszum

Kérdése, észrevétele van a weboldallal kapcsolatban?
Írjon a webmaster@sap.com e-mail címre.