SIMON KALUŽA IMENOVAN NOVIM DIREKTOROM SAP REGIJE SREDIŠNJA I ISTOČNA EUROPA

S početkom siječnja ove godine, Simon Kaluža je imenovan direktorom SAP regije Središnja i Istočna Europa. Simon Kaluža zadužen je za operativno upravljanje sljedećih zemalja unutar regije: Poljske, Češke, Madžarske, Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i skupine zemalja pod zajedničkim imenom West Balkans (Srbija, BiH, Crna Gora, Albanija i Kosovo). Prije nego što je imenovan direktorom SAP regije Središnja i Istočna Europa, Simon Kaluža vodio je regiju SAP Južna i Istočna Europa, a prije toga bio je direktorom regije Adriatic i SAP podružnice u Sloveniji. Svojim radom značajno je doprinio jačanju poslovanja u navedenim regijama.

„Moj najvažniji zadatak je ubrzati proces prilagodbe i pozicioniranja novih SAP tehnologija i rješenja, posebno u području in-memory computinga, napredne poslovne analitike, mobilnih platformi i rješenja u „oblaku“, rekao je Simon Kaluža. „Uvjeren sam kako će naši korisnici prepoznati dodanu vrijednost inovativnog portfelja koji im SAP nudi, te da će ih integrirati u svoje poslovanje kako bi postizali bolje poslovne rezultate i povećali konkurentnost. SAP-ova rješenja odgovaraju na potrebe tvrtki kako bi one mogle voditi svoje poslovanje jednostavnije i bolje. Velika mi je čast, ali i odgovornost preuzeti vođenje SAP-ovih operacija u ovoj regiji kao i pojačati suradnju između korisnika u regiji“.

U CEE regiji (Srednja i Istočna Europa) SAP posluje na svim tržišnim segmentima od javnog sektora i velikih kompanija do manjih i srednjih tvrtki. Simon Kaluža zajedno sa svojim timom fokusirat će se na proširenje i povećanje SAP-ove prisutnosti tako što će korisnicima omogućiti da svoje poslovanje vode efikasnije, točnije, fleksibilnije i profitabilnije pomoću SAP-ovih tehnologija i rješenja.

Simon Kaluža diplomirao je na Ljubljanskom sveučilištu i magistrirao na području elektronike i računarstva. Prije nego što je došao u SAP bio je na vodećim upravljačkim pozicijama u tvrtkama ComTrade i Hermes SoftLab. Nakon što je preuzeo vođenje slovenskog SAP ureda, gdje je pridonio poslovnom rastu i ostvarivanju rezultata, promoviran je na poziciju direktora SAP Adriatic regije. Pod njegovim vodstvom regija Adriatic proglašena je najuspješnijom regijom u CEE regiji, nakon čega preuzima vođenje regije Južne i Istočne Europe.

Simon Kaluža preuzima dužnost od Manfreda Josepha koji odlazi na poziciju direktora Financijskih servisa u EMEA regiji, a za svoj rad odgovara Michaelu Kleinemeieri, predjedniku regije Srednja i Istočna Europa (MEE).

Closing this window will discard any information entered and bring you back to the main page