ZNANJE I TEHNOLOGIJE OSIGURAT ĆE GOSPODARSKI RAST REPUBLIKE HRVATSKE

ICT zajednica na konferenciji SAP FORUM pratila inovacije

„Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast“ zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru, a u kojima je sudjelovalo više od 400 sudionika. Predstavljene su inovacije i korisnička iskustva kroz sustav novih tehnoloških potencijala: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima su osim SAP-a predvodile vodeće ICT tvrtke u Republici Hrvatskoj: b4b, HP, KING-ICT, BCC Services, Altima, Atos, Fujitsu te Dialog i ICE Group. Tvrtka SAP, koja je svjetski predvodnik već 40 godina, u jedinstvenom spajanju novih tehnologija sa potrebama gospodarskih okruženja predstavila je svoje novo strateško usmjerenje do 2020. godine.

SAP FORUM nastavak je konferencije SAP World Tour koja se u Hrvatskoj održava još od 2005. godine kao najznačajni poslovno-tehnološki događaj. Prateći tržišne promjene i potrebe korisnika konferencija postavlja novu razinu sadržajnog angažmana i uvodi nove, izravne pristupe SAP-ovom svijetu kroz demo kutke. Brzina razvoja tehnologija nalaže tvrtkama da novitete prihvaćaju lako i jednostavno, osobito kada su one usmjerene na ostvarenje poslovnog angažmana. Mogućnost pravodobne i kvalitetne provedbe poslovnih procesa koja u realnome vremenu mogu dati odgovore na sve segmente poslovanja ili korisničkih potreba postaje izazov za sve pružatelje ICT usluga. Ove izazove SAP je prihvatio i kroz svoju novu strategiju tzv. pet pilara: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima korisničke potencijale svojih usluga dovodi na novu dimenziju. Opravdanost ovakve strategije predstavio je i vodeći stručnjak EMEA regije, Emiel van Schaik koju je predstavio u svojoj prezentaciji pod nazivom Run Better with SAP. SAP je u Hrvatskoj predstavio SAP HANA prije skoro dvije godine, a koji bilježi najveći godišnji rast globalno od čak 25%, dok Sybase akvizicijom dobiva novi tržišni zamah i potencijal. Tomu svjedoči više od 190 000 korisnika diljem svijeta i podatak kako čak 85% vodećih svjetskih brandova svoje poslovanje temelji upravo na nekom od rješenja iz SAP portfelja.

Konferencija SAP Forum održala se kroz tri ključne cjeline: jutarnji tzv. keynote u kojemu su sudjelovali vodeći SAP-ovi partneri b4b i HP, predstavnici Njemačkog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca i već spomenuti SAP-ov stručnjak van Schaik. Jutarnja predavanja dala su uvid u korisnička iskustva HRT-a i grada Beograda. Svečanost 11. dodjele novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak bila je centralni događaj SAP-ove konferencije, čime se potvrđuje važnost inicijative nagrađivanja medija i novinara koji svojim profesionalnim pristupom i radom osiguravaju praćenje relevantnih ICT tema. Sudionici konferencije mogli su testirati dio SAP-ovog portfelja kroz SAP HANA kutak koji je osigurala tvrtka HP.

Drugi dio konferencije održao se kroz dvije tematske cjeline koje su pružile odgovore onima koji su u potrazi za stvarnim svijetom inovacija koje čine današnje poslovno okruženje, uključujući nekoliko ključnih segmenata. Osim izravnog uvida u revolucionarni softver - SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database sudionici su mogli pratiti trendove u mobilnoj povezivosti, brzoj implementaciji i optimizaciji IT resursa. Sudionike koje je više zanimao poslovni aspekt primjene SAP-ovih rješenja doznali su kako se poslovni procesi mogu unaprijediti na zahtjev, on-device, te in-memory, istodobno se lako integrirajući sa SAP sustavom i sustavima izvan SAP-a.

„Bez znanja i razvoja tržišni rast je gotovo nezamisliv. Inovacije kojima SAP predvodi potencijal su da znanje koje posjeduje integrira u svakodnevne poslovne procese. Akvizicije koje je SAP posljednjih godina proveo snažan su zamah za održavanje svjetske vodeće pozicije, a za čime niti mi u Hrvatskoj ne zaostajemo. SAP HANA u sebi integrira sve potencijale bez kojih si korisnici danas gotovo ne mogu zamisliti poslovanje. Cloud, mobilna povezivost, database aplikacije temelji su našeg poslovanja budućnosti. Korisnici u Hrvatskoj pozitivno prihvaćaju sve novonastale promjene jer im one omogućuju kvalitetno, pravodobno i vjerodostojno poslovanje. A broj korisničkih iskustava na ovogodišnoj konferenciji tome snažno svjedoče.“ izjavio je direktor SAP-a, Igor Dropulić.

SAP FORUM podržali su: b4b, HP, KING-ICT, BCC Services i NETApp, CubeServ, Fujitsu, Atos, Altima, Dialog, ICE group. Ovogodišnji tehnički partner konferencije je RECRO-NET. Dok su projekt podržali MOTO-RIS, Fiktiv, SORTIS Komunikacije te Press clipping.

Predavanja sa konferencije SAP FORUM moguće je pratiti na www.sapforum.hr, kroz posebna izdanja e-Newslettera SAPMAG na www.sapmag.com.hr, na SAP Croatia Youtube kanalu http://www.youtube.com/user/sapcroatia te na svim društvenim mrežama.
# # #SAP
Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja – SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije. SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 105.000 korisnika u svijetu. Za više informacija, posjetite www.sap.com i www.sap.hr)

SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.

© 2012 by SAP AG. Sva prava pridržana. SAP, R/3, SAP, SAP.com, xApps, xApp, SAP Netweaver, kao i drugi SAP-ovi proizvodi i usluge spomenuti te njihovi logotipi zaštitni su znakovi ili su registrirani zaštitni znakovi poduzeća SAP AG u Njemačkoj te u nekoliko drugih zemalja širom svijeta. Nazivi svih drugih proizvoda i usluga koji se spominju zaštitni su znakovi njihovih poduzeća. Podaci sadržani u ovome dokumentu služe samo u informativne svrhe. Specifikacije proizvoda mogu se razlikovati od države do države.


Pomoću SAP-a, tvrtke posluju bolje - i izgrađuju konkurentsku prednost.

SAP osnažuje četiri konkurentske prednosti:
- Poboljšana suradnja
- Kvalitetno odlučivanje
- Profitabilnije operacije (uključujući održivost)
- Prilagodljivost organizacije

Dodatne informacije:

SAP d.o.o.
Marko Biljan
T:+385 1 4820 409
F:+385 1 6040 136
E: marko.biljan@sap.com

Closing this window will discard any information entered and bring you back to the main page