HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO OBJAVILO LAUREATE NOVINARSKIH NAGRADA „SAP ICT JOURNALIST PRIZE BOŽO TEŽAK“

Na konferenciji SAP FORUM održana svečanost 11. dodjele nagrada iz područja ICT-a

Danas je tijekom konferencije SAP Forum u prepunoj dvorani zagrebačkog IMAX kina držana 11. svečana dodjela novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak. Zbor informatičkih novinara HND-a proglasio je najbolje novinare i radove za 2011. godinu. Informatičkim novinarom godine proglašena je Tatjana Miščančuk , novinarka HINA-e. Dobitnik ovogodišnje nagrade u kategoriji najbolji novinarski uradak je Zvonko Pavić , slobodni novinar, dok je Oleg Maštruko , izvršni urednik Mreže dobitnik godišnje nagrade u kategoriji najbolji urednički uradak .

„Nagradu za ICT novinarku godine shvaćam kao lijepo priznanje ne za jednu nego za više od deset godina kontinuiranog novinarskog praćenja aktivnosti i poslovanja ICT sektora u Hrvatskoj i globalno, što je ne samo izazovno i zanimljivo zbog čudesa, koristi i potreba koje taj sektor iz dana u dan inovira, donosi i promovira, nego i zahtjevno, terminološki i strukovno, pogotovo kada o tome pišete u mediju koji osim stručne ima i široku, domaću i stranu publiku koja jednako treba razumjeti ono sto pišete. Vjerujem i da je ono što pišemo i objavljujemo na Hini o ICT-u mnogima u medijima, samom sektoru i drugima korisno i dobrodošlo kao informacija i polazište za šire teme, te stoga hvala kolegama novinarima iz zbora informatičkih novinara HND-a koji su prepoznali i ovim honorirali vrijednost agencijskog novinarstva u ICT-u, a posebno jer sam uz neke od njih, kao i uz ljude iz ICT sektora puno novog naučila i bolje razumijem što se to događa u svijetu tehnologija. Nadam se da će zbor i dalje raditi na promociji kvalitetnog ICT novinarstva u suradnji sa sektorom koji dobro komunicira sa novinarima, možda malo više marketinški, ali i to je razumljivo. Posebno hvala i čestitke SAP-u i njegovom hrvatskom timu što su tolike godine imali dovoljno, čini se volje i lucidnosti održati ne samo svoje poslovanje nego i ovu jednu od rijetkih nagrada za novinare u Hrvatskoj, koja bi se možda u suradnji više tvrtki i zborova ili novinarskih društava mogla podići i na regionalnu razinu.“ riječi su ICT novinarke godine Tatjana Miščančuk.

ICT novinarku godine odabrao je Zbor informatičkih novinara HND sukladno Pravilniku o izboru novinara godine. Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak rad Zvonka Pavića za tekst „Kako IT prodati državi“ objavljen u časopisu Mreža, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen mjesečnik Mreža, časopis za IT profesionalce, a kojeg uređuje Oleg Maštruko. Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Miroslav Wranka, slobodni novinar i prošlogodišnji ICT novinar godine, Vlatko Jurić Kokić, slobodni novinar, Matilda Bačelić, novinarka tjednika Lider press, Hrvoje Balen, član Uprave Algebre te Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija, SAP. Prateći trendove društveno-socijalnih mreža, natječaj za nagradu svoje mjesto je pronašao i na Facebooku, Twitteru i LinkedINu, na kojima je moguće pronaći video zapise i fotografije sa dodjele.

Inicijativa koju je tvrtka SAP dala prije jedanaest godina danas nalazi svoje potpuno opravdanje. Tehnologije se razvijaju velikom brzinom a njihova primjena u svakodnevnom poslovanju obvezna je za uspjeh na tržištu. Korisnici tehnoloških postignuća brzo i lako usvajaju nove medije, nove sadržaje i nove trendove. Nagrada je od svog osnutka 2001. godine ispunila svoju svrhu, a ideja koja je začeta kao projekt nekolicine entuzijasta i vizionara u potpunosti je opravdala njihova usmjerenja. Da razumije rad pojedinaca i tvrtki koje za cilj imaju hrvatskom gospodarstvu i hrvatskoj akademskoj zajednici pružiti vrhunski sadržaj i profesionalizam potvrđuje i Hrvatsko novinarsko društvo, koje 2003. godine preuzima njezino stručno vodstvo.

Nagrada, prema inicijativi Hrvatskog novinarskog društva nosi naziv pokojnog profesora doktora Bože Težaka, čija supruga prisustvuje i uručuje nagrade najboljim novinarima od njezina osnutka. Božo Težak je pionir informacijskog društva, cijenjeni kemičar i informatičar. Rođen je u Varaždinu 1907. godine. Nakon mature i diplome stečene u rodnome gradu, seli u Zagreb gdje magistrira i započinje svoju doktorsku disertaciju. Među prvim znanstvenicima uočio je da je za razvoj znanosti od posebne važnosti informacijsko-komunikacijsko područje. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Godine 1975. osnovao je Društvo za informatiku SR Hrvatske, kojemu je bio i prvi predsjednik. Glavni je pobornik stvaranja Nacionalnog informatičkog centra SR Hrvatske. Održao je brojna predavanja na teme: multimedija, obrade i rukovanja informacijama i komunikacijama, interdisciplinarnosti u informacijskim tehnologijama. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti. Upravo istaknutost njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.

Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak osim Zbora informatičkih novinara HND-a, poduprijele su tvrtke: PBZ card, Algebra, b.net i Epson, dok je generalni sponzor nagrade tvrtka SAP.

Video sa dodjele nagrada pogledajte ovdje.
# # #SAP
Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja – SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije. SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 105.000 korisnika u svijetu. Za više informacija, posjetite www.sap.com i www.sap.hr)

SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.

© 2012 by SAP AG. Sva prava pridržana. SAP, R/3, SAP, SAP.com, xApps, xApp, SAP Netweaver, kao i drugi SAP-ovi proizvodi i usluge spomenuti te njihovi logotipi zaštitni su znakovi ili su registrirani zaštitni znakovi poduzeća SAP AG u Njemačkoj te u nekoliko drugih zemalja širom svijeta. Nazivi svih drugih proizvoda i usluga koji se spominju zaštitni su znakovi njihovih poduzeća. Podaci sadržani u ovome dokumentu služe samo u informativne svrhe. Specifikacije proizvoda mogu se razlikovati od države do države.


Pomoću SAP-a, tvrtke posluju bolje - i izgrađuju konkurentsku prednost.

SAP osnažuje četiri konkurentske prednosti:
- Poboljšana suradnja
- Kvalitetno odlučivanje
- Profitabilnije operacije (uključujući održivost)
- Prilagodljivost organizacije

Dodatne informacije:

SAP d.o.o.
Marko Biljan
T:+385 1 4820 409
F:+385 1 6040 136
E: marko.biljan@sap.com

Closing this window will discard any information entered and bring you back to the main page