SAP PREDSTAVIO POSLOVNE REZULTATE ZA 2011. GODINU

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, tvrtka SAP predstavila je poslovne rezultate za 2011. godinu. Ukupni prihod za 2011. godinu iznosi 47,5 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 3% u odnosu na 2010. godinu. Prihodi od softvera i održavanja zabilježili su porast od 20% u odnosu na 2010. godinu. Prema predviđanjima nezavisne analitičke kuće IDC Adriatics, SAP i dalje drži vodeću poziciju na području Enterprise Resource Planninga u Hrvatskoj.

Prateći globalnu strategiju i lokalne smjernice planirane za prošlu godinu, SAP je iste ispunio čime opravdava svoju vodeću poziciju na tržištu. Iako je gospodarska situacija i dalje nepovoljna te unatoč činjenici kako nije bilo većih projekata u servisnom području, potpisani su novi ugovori s korisnicima poput: Alvogen, Filix, Gradska plinara Zagreb, HRT, Ivančica, Merck, NTL, Recronet te Zračna luka Pula.

Godina 2011. bila je usmjerena na predstavljanje i pozicioniranje novih usluga i proizvoda poput Mobility i Sybase rješenja te Business Intelligence alata. Rješenje za manje i srednje tvrtke doživjelo je nove prilagodbe potpuno usmjerene na korisničke potrebe čime se snažno utjecalo na kvalitetu ponuđenog paketa funkcionalnosti. Dodatno, postojeći korisnici prepoznali su nove pogodnosti i ponuđena rješenja kroz dodatne licence, i to: Autocesta Rijeka-Zagreb, ATLANTIC GRUPA, AWT, Croatia Airlines, CROSCO, ERICSSON Nikola Tesla, FINA, GRADNJA, ICE GRUPA, INA, Karolina, mStart telekomunikacije, OPTIMA TELEKOM, PHARMAS, PLIVA te Večernji List. Ovako pozitivno usmjerena godina rezultirala je i novim partnerskim ugovorima čime SAP želi udovoljiti svim potrebama postojećih i novih korisnika. Novim partnerima SAP-a postali su ALTIMA, BCC SERVICES i MULTICOM.

„Prošla je godina predstavljala svojevrsni izazov koji smo prihvatili i godinu realizirali s povećanim brojem transakcija. Veliki dio tih transakcija predstavljaju upravo novi korisnici. Iako je izostalo velikih projekata kakve smo realizirali prijašnjih godina, stvorili smo dobar temelj na kojemu možemo očekivati naš rast. I dalje sam optimističan i vjerujem kako naš tim zajedno sa snažnom partnerskom mrežom može doprinositi razvoju hrvatskog gospodarstva, posebice u razdoblju ulaska Hrvatske u EU.“ izjavio je direktor SAP d.o.o., Igor Dropulić.

Projekti kojima je SAP obilježio 2011. godinu su: SAP World Tour kao centralni SAP-ov događaj koji je okupio velik broj sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Krajem godine tradicionalno su dodijeljene i novinarske nagrade SAP ICT journalist prize Božo Težak, za najbolje novinare, urednike i novinarske uratke. Održano je i 10-ak tematski usmjerenih radionica te nekoliko regionalnih konferencija.

Iako je 2011. godina obilježena snažnim padom gospodarske aktivnosti, ova će godina predstavljati izazov kako za sve poslovne subjekte tako i za SAP. Zahvaljujući svojim inovativnim projektima, tehnološkim invencijama i proizvodno unaprijeđenim produktima, SAP će svoju poslovnu strategiju snažno usmjeriti na javni sektor i javne servise, hrvatske izvoznike, te malo i srednje poduzetništvo. Opravdavajući ovu strategiju prva inicijativa koju SAP pokreće je organizacija SAP A1 Arene pod nazivom „Poslovanje u EU i kako se prilagoditi novim poslovnim izazovima“ koja će se održati 29. veljače u zagrebačkom restoranu Lido. Naime, članstvo u EU-u donijelo je državama članicama dugoročnu političku i demokratsku stabilnost, priliku za novi gospodarski rast i razvoj, viši standard i kvalitetniji socijalni ambijent. U SAP-u su svjesni kako stojimo pred šansom da se te prednosti reflektiraju i u Hrvatskoj, osobito svjesni mjere u kojoj je dosadašnji proces pregovora već transformirao hrvatsko društvo i cjelokupni pravni sustav.

Izjave povodom godišnje konferencije za medije možete pogledati klikom na link.
# # #SAP
Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja – SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije. SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 105.000 korisnika u svijetu. Za više informacija, posjetite www.sap.com i www.sap.hr)

SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.

© 2012 by SAP AG. Sva prava pridržana. SAP, R/3, SAP, SAP.com, xApps, xApp, SAP Netweaver, kao i drugi SAP-ovi proizvodi i usluge spomenuti te njihovi logotipi zaštitni su znakovi ili su registrirani zaštitni znakovi poduzeća SAP AG u Njemačkoj te u nekoliko drugih zemalja širom svijeta. Nazivi svih drugih proizvoda i usluga koji se spominju zaštitni su znakovi njihovih poduzeća. Podaci sadržani u ovome dokumentu služe samo u informativne svrhe. Specifikacije proizvoda mogu se razlikovati od države do države.


Pomoću SAP-a, tvrtke posluju bolje - i izgrađuju konkurentsku prednost.

SAP osnažuje četiri konkurentske prednosti:
- Poboljšana suradnja
- Kvalitetno odlučivanje
- Profitabilnije operacije (uključujući održivost)
- Prilagodljivost organizacije

Dodatne informacije:

SAP d.o.o.
Marko Biljan
T:+385 1 4820 409
F:+385 1 6040 136
E: marko.biljan@sap.com

Closing this window will discard any information entered and bring you back to the main page