STRUČNI OCJENJIVAČKI ŽIRI OCJENJUJE NOVINARSKE URADKE

Najavljena 10. jubilarna dodjela novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize 'BOŽO TEŽAK'

Zbor ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva objavio je kako je natječaj za jubilarnu 10. dodjelu novinarskih nagrada „SAP ICT journalist prize 'Božo Težak'” zaključenim s današnjim danom. Za natječaj koji je raspisan 24. listopada ove godine prijavljena su 24 novinarska uradka u kategoriji Najbolji novinarski uradak , te čak 11 uredničkih uradaka u kategoriji Najbolji urednički uradak .

Nagrade 10. jubilarnog natječaja „SAP ICT journalist prize Božo Težak” dodjeljuju se po jednom laureatu u svakoj kategoriji, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom koji sastavlja žiri. Odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak donosi posebno odabrana ocjenjivačka skupina, dok odluku o nagradi za informatičkog novinara godine donosi, na temelju glasovanja svojih članova, Zbor ICT novinara HND-a.

Novinarske i uredničke uradke ocjenjivat će žiri u sastavu: Zvonko Pavić , slobodni novinar i prošlogodišnji ICT novinar godine, Hrvoje Balen , član Uprave Algebre, Mate Krpan , član Uprave, mStart, Saša Kramar , predsjednik Uprave, Iskon te arko Biljan , direktor korporativnih komunikacija, SAP. Inicijativu za dodjelu novinarskih nagrada „SAP ICT journalist prize 'Božo Težak'” dala je tvrtka SAP koja je danas glavni sponzor i partner dodjele nagrade.

Kako je Zbor informatičkih novinara omogućio da se radovi izravno prijavljuju na web stranici www.www.sapmag.com.hr/sapbozotezak sami posjetitelji stranice imaju mogućnost ocjenjivati prijavljene radove, zaključno do 5. prosinca ove godine. Time je osigurana transparentnost ocjenjivanja prijavljenih sudionika dok će se čitatelji moći podsjetiti na medijske radove koji su obilježili 2010. godinu i glasovati za njima najbolji. Prateći trendove društveno-socijalnih mreža, natječaj za nagradu svoje mjesto je pronašao na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

Proglašenje dobitnika i svečana dodjela nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak” održat će se u izložbenom prostoru tvrtke MOTO-RIS, 15. prosinca 2011. godine . Partneri ovogodišnje svečane dodjele novinarskih nagrada su: PBZ card, Algebra, Iskon internet, SORTIS Komunikacije, Lido catering, Moto-Ris te Fiktiv dok je generalni sponzor nagrade tvrtka SAP.

Podsjetimo, nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak“ dodjeljuje se od 2001. godine i kroz svoje postojanje snažno je doprinosila razvoju informatičkog novinarstva. Dugovječnost nagrade, interes novinara koji raste s godinama te broj medija koji prate teme iz računalnih tehnologija i telekomunikacija potvrđuju njezinu važnost. Naime, upravo zato što se tehnologije razvijaju velikom brzinom, potreba za kvalitetnim praćenjem tema iz ICT područja važnija je nego ikada. Tu je važnost prepoznao sponzor nagrade, tvrtka SAP, koja nagrađuje pravodobno i kvalitetno te stručno stvaranje medijskih sadržaja iz područja informatičke tehnologije i ICT tržišta, koji pak privlače stalno rastuću publiku i nove medije iz domaćih i stranih medijskih kuća. Hrvatsko novinarsko društvo prepoznalo je važnost nagrade "SAP ICT journalist prize 'Božo Težak'" te, uz potporu tvrtke SAP, njome nagrađuje najbolje ICT novinare.

Božo Težak, prof. dr.

Božo Težak je pionir informacijskog društva. Cijenjeni kemičar i informatičar, rođen je u Varaždinu 1907. godine. Nakon mature i diplome stečene u rodnome gradu, seli u Zagreb gdje magistrira i započinje svoju doktorsku disertaciju. Među prvim znanstvenicima uočio je da je za razvoj znanosti od posebne važnosti informacijsko-komunikacijsko područje. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Godine 1975. osnovao je Društvo za informatiku SR Hrvatske, kojemu je bio i prvi predsjednik. Glavni je pobornik stvaranja Nacionalnog informatičkog centra SR Hrvatske. Održao je brojna predavanja na teme: multimedija, obrade i rukovanja informacijama i komunikacijama, interdisciplinarnosti u informacijskim tehnologijama. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti. Istaknutost njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.
# # #SAP
Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja – SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije. SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 105.000 korisnika u svijetu. Za više informacija, posjetite www.sap.com i www.sap.hr)

SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.

© 2011 by SAP AG. Sva prava pridržana. SAP, R/3, SAP, SAP.com, xApps, xApp, SAP Netweaver, kao i drugi SAP-ovi proizvodi i usluge spomenuti te njihovi logotipi zaštitni su znakovi ili su registrirani zaštitni znakovi poduzeća SAP AG u Njemačkoj te u nekoliko drugih zemalja širom svijeta. Nazivi svih drugih proizvoda i usluga koji se spominju zaštitni su znakovi njihovih poduzeća. Podaci sadržani u ovome dokumentu služe samo u informativne svrhe. Specifikacije proizvoda mogu se razlikovati od države do države.


Pomoću SAP-a, tvrtke posluju bolje - i izgrađuju konkurentsku prednost.

SAP osnažuje četiri konkurentske prednosti:
- Poboljšana suradnja
- Kvalitetno odlučivanje
- Profitabilnije operacije (uključujući održivost)
- Prilagodljivost organizacije

Dodatne informacije:

SAP d.o.o.
Marko Biljan
T:+385 1 4820 409
F:+385 1 6040 136
E: marko.biljan@sap.com

Closing this window will discard any information entered and bring you back to the main page